04.Finse meren, Karelië, Helsinki

Saimaa


10 dagen* vanaf 695,- € p.p.

Het Saimaa merengebied is de meest populaire vakantiebestemming in Finland. Uitgestrekte natuur in combinatie met levendige stadjes maken deze reis geschikt voor rustzoekers maar ook voor de liefhebbers van cultuur en architectuur.

Dag 1: aanreis vanuit Nederland naar Travemünde (ca. 500 km). Check-in vanaf 21:30 uur, plm. 23:00 aan boord.

Dag 2: overtocht naar Helsinki, volle dag op zee. Alle tijd om gebruik te maken van het boordrestaurant of te ontspannen in de gratis sauna.

Dag 3: aankomst in Helsinki om 08:00 uur. Doorreis naar Lappeenranta (230 km) langs de oude koningsroute via Porvoo, Loviisa en Kotka. Overnachting in Lappeenranta.

Dag 4: verblijf in Lappeenranta, de levendige hoofdstad van Zuid-Karelië en het Saimaa merengebeid. Interessante mix van Finse en Russiche culturen. Overnachting in Lappeenranta.

Dag 5: Lappeenranta - Savonlinna - Anttola (281 km). Toeristische route langs de oevers van het Saimaameer. Bij Punkaharju rijdt u via een 7 km lange landtong dwars door een overweldigend merenlandschap. Overnachting in Art en Design villa's Anttolanhovi.

Dag 6: verblijf in Anttola. Relaxen in het Luxe Anttolanhovi Spa of genieten van een kanotochtje. Overnachting Anttolanhovi.

Dag 7: Anttola - Kouvola - Helsinki (259 km). Deze route voort langs het nationaal park Repovesi, vroeger verboden militair gebied. Een mooie stop onderweg is het historische Verla fabriekscomplex, opgenomen op de Unesco werelderfgoedlijst. Overnachting Helsinki.

Dag 8: verblijf in Helsinki. Rondkijken bij de oude haven, binnenstad of misschien met één van de gratis pontjes naar Suomenlina, de eilandvesting voor de kust. Overnachting Helsinki.

Dag 9: Na een heerlijk ontbijt uitchecken bij het hotel en eventueel nog de laatste inkopen doen. Vanaf 15:00 kunt u weer aan boord voor de overtocht Helsinki - Travemunde. Vertrek 17:30 uur.

Dag 10: aankomst Travemünde om 21:00 uur. Doorreis naar Nederland of stopover hotel.

*uitbreidingen/ wijzigingen bespreekbaar

 

rondreis Finse meren

770 km, klik hier voor uitgebreide route

Savonlinna

cathedral

 Inbegrepen bij de reissom:

  • Retour Overtocht Travemünde - Helsinki inclusief 2 pers. binnenhut op bovendek met douche en toilet. Gratis transport van uw personenauto.
  • Hotelovernachtingen*** in 2-pers. kamer in Lappeenranta, Anttolanhovi en Helsinki op basis van logies en ontbijt. Hotels zijn uitgekozen vanwege hun goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid.
  • ANWB reisgids, wegenkaart, uitgebreide routebeschrijving.
 

Alle prijzen in Euro
Per persoon

2 personen 4 personen*
*4-pers. cabine
   01 mei t/m 30 juni - 16 augustus t/m 30 september v.a. 895 v.a. 695
   01 juli t/m 15 augustus v.a. 1075 v.a. 845
   toeslag buitencabine
50
   uitbreidingsmodules:
   dagcruise Tallinn
v.a. 50
   3-daagse cruise St.Petersburg (visumvrij)
v.a. 250
   

BalticFerries: tel. 0314 - 667012
Wij staan u tijdens kantooruren graag te woord om uw vragen te beantwoorden.

Uiteraard kunt ook per mail meer informatie aanvragen: hier klikken om uw voorkeuren aan te geven.