05. Koningsweg, Helsinki & St. Petersburg

kuninkaantie


9 dagen* vanaf 625,- € p.p.

Kuninkaatie (koningsweg) is het Finse deel van de oude postweg die loopt vanaf Bergen (Noorwegen) tot aan St. Petersburg. U bereist het mooie kustlandschap tussen Turku en Espoo. Via Helsinki gaat het vervolgens met een visa vrije minicruise naar St. Petersburg.

Dag 1: aanreis vanuit Nederland naar Travemünde (ca. 500 km). Check-in vanaf 21:30 uur, plm. 23:00 aan boord.

Dag 2: overtocht naar Helsinki, volle dag op zee. Alle tijd om gebruik te maken van het boordrestaurant of te ontspannen in de gratis sauna.

Dag 3: aankomst in Helsinki om 08:00 uur. Doorreis naar Turku (220 km) langs de oude koningsroute - Kuninkaantie - via Espoo, Fiskars en Tammisaari. Overnachting in Turku.

Dag 4: verblijf in Turku, de vroegere Finse hoofdstad ligt fraai aan de rand van eilandenarchipel tussen Finland en Zweden. Ideaal uitgangspunt voor een tochtje eilandhoppen. Overnachting in Turku..

Dag 5: Turku - Naantali - Helsinki (190 km). Nadat u in Helsinki dicht bij de haven uw auto heeft geparkeerd is het tijd om in te schepen voor de minicruise naar St. Petersburg. Vertrek 19:00. Overnachting aan boord.

Dag 6: aankomst St. Petersburg 09:30 uur. Met een shuttle gaat het visumvrij naar hartje centrum op de Nevski Prospekt. Van daar kunt u zelf op pad of deelnemen aan een stadsexcursie. Aan het eind van de middag weer terug met shuttle. Vertrek 19:00. Overnachting aan boord.

Dag 7: aankomst Helsinki 08:00 uur. Rondkijken bij de oude haven, binnenstad of misschien met één van de gratis pontjes naar Suomenlina, de eliandvesting voor de kust. Overnachting Helsinki

Dag 8: Na een heerlijk ontbijt uitchecken bij het hotel en eventueel nog de laatste inkopen doen. Vanaf 15:00 kunt u weer aan boord voor de overtocht Helsinki - Travemunde. Vertrek 17:30 uur.

Dag 9: aankomst Travemünde om 21:00 uur. Doorreis naar Nederland of stopover hotel.

*uitbreidingen/ wijzigingen bespreekbaar

 

rondreis finland koningsweg

414 km, klik hier voor uitgebreide route

princess maria

helsinki vismarkt

 Inbegrepen bij de reissom:

  • Retour Overtocht Travemünde - Helsinki inclusief 2 pers. binnenhut op bovendek met douche en toilet. Gratis transport van uw personenauto.
  • Visumvrije minicruise Helsinki - St. Petersburg - Helsinki inclusief 2-pers. binnenhut
  • Hotelovernachtingen*** in 2-pers. kamer in Turku en Helsinkii op basis van logies en ontbijt. Hotels zijn uitgekozen vanwege hun goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid.
  • ANWB reisgids, wegenkaart, uitgebreide routebeschrijving.
 

Alle prijzen in Euro
Per persoon

2 personen 4 personen*
*4-pers. cabine
   01 mei t/m 30 juni - 16 augustus t/m 30 september v.a. 895 v.a. 625
   01 juli t/m 15 augustus v.a. 1125 v.a. 845
   toeslag buitencabine
50
   uitbreidingsmodules:
   dagcruise Tallinn
v.a. 50
   

BalticFerries: tel. 0314 - 667012
Wij staan u tijdens kantooruren graag te woord om uw vragen te beantwoorden.

Uiteraard kunt ook per mail meer informatie aanvragen: hier klikken om uw voorkeuren aan te geven.