Veelgestelde vragen

Hoe laat moeten we uiterlijk inchecken?

Bij de korte dagafvaarten zoals bijvoorbeeld Helsinki - Tallinn kunt u soms nog wel tot een half uur voor vertrek aan boord. Voor de langere afvaarten moet u in de regel niet later dan 1,5 tot 2 uur voor vertrek aanwezig zijn. Vaak kunt u ook al veel eerder aan boord. Zorg dat u op tijd bent, u kunt niet meer aan boord wanneer de check-in sluit. Hou er rekening mee dat het op de snelwegen in Duitsland richting het noorden soms erg druk kan zijn.

Kan ik vooraf een bepaalde hut reserveren?

De toewijzing van de hutten aan boord geschiedt door de rederij op de dag van vertrek. In de haven ontvangt u de boordkaarten met uw hutnummer. Vooraf kunt u natuurlijk wel het type hut reserveren.

Moeten we beddegoed meenemen?

Alle cabines zijn voorzien van fris beddegoed en handdoeken. Voor kleine kinderen zijn vaak kinderbedjes bij de receptie verkrijgbaar.

Kunnen we tijdens de reis nog bij de auto?

Zolang het schip nog in de haven ligt heeft u alle tijd om uw bagage uit de auto te halen. Tijdens de reis is het autodek gesloten.

Kan onze hond mee aan boord?

De meeste ferries hebben enkele cabines waarbij het toegestaan is om uw huisdier mee te nemen. Hou er wel rekening mee dat het aantal plaatsen beperkt is. Op beneden- of achterdek staat vaak een grindbak waar de hond uitgelaten kan worden.

Is er stroomaansluiting voor caravans/ campers aan boord?

In de praktijk is het is op vrijwel alle overvaarten mogelijk om de koelkast van uw camper/ caravan op stroom aan te sluiten. Vooraf kan het echter niet gegarandeerd worden. Op de ferries naar Noorwegen zijn diepvriezers beschikbaar.

Is het mogelijk om te slapen in de caravan/ camper tijdens de overtocht?

Het zogenaamde "kamperen aan boord" zoals dat op de ferries naar Griekenland wel voorkomt wordt op geen enkele route op de Oostzee toegestaan.

Heeft elk schip een restaurant?

Afhankelijk van het schip heeft u vrijwel altijd de keuze uit verschillende eetgelegenheden: buffet of a-la-carte restaurants, cafetaria’s en/of  bars. Het is vaak voordeliger om vooraf een maaltijdpakket te boeken, bovendien bent u dan ook verzekerd van een plaats. Met name op de grotere schepen is het aan het aan te bevelen vooraf het buffet te reserveren.

Hoe kan ik betalen aan boord?

Naast lokale valuta kan er ook altijd betaald worden met Euro's en via Creditcard. Meestal wordt wel een pincode gevraagd. Pinnen met bankpas kan vaak alleen wanneer het schip in de haven ligt.